APK

 

Wanneer en hoe vaak uw auto gekeurd moet worden, is afhankelijk van verschillende factoren: de brandstof waarop uw auto rijdt, het gewicht van uw auto en wanneer uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Is uw auto al eerder APK gekeurd? Dan geldt de datum op het keuringsrapport. Voordat deze datum verloopt, moet uw auto opnieuw zijn goedgekeurd.

 

Een APK keuring van uw voertuig kunt u al doen vanaf twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum. De oude vervaldatum wordt dan met één jaar verlengd. Bijvoorbeeld: de datum welke op uw keuringsbewijs staat waarop uw auto gekeurd moet zijn is 1 maart 2014. U kunt dan vanaf 1 januari uw auto laten keuren, waarna bij goedkeuring als nieuwe datum 1 maart 2015 op uw keuringsbewijs komt te staan.

Laat u uw voertuig meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

 

Voer hieronder uw kenteken in om direct te zien wanneer uw auto APK gekeurd moet worden.

 

Wanneer uw auto wordt afgekeurd, krijgt u van ons 7 dagen de tijd om de afgekeurde punten te herstellen. Dat kunnen wij voor u doen, maar u mag het natuurlijk ook zelf doen. Wij bieden deze mogelijkheid aan als extra service. Uw auto hoeft dan niet in zijn geheel opnieuw gekeurd te worden, maar alleen op de afgekeurde punten.

 

APK CHECK

Een APK keuring is een momentopname. Dat betekent dat u rekening dient te houden met het volgende:

-   Bij de herkeuring kan het voorkomen dat er een afkeurpunt wordt geconstateerd dat niet tijdens de eerste keuring naar voren kwam. De keurmeester kan uw voertuig op dat punt dan alsnog afkeuren;

-   Tijdens het meten van uitlaatgasemissies, dat onder andere gedaan wordt bij dieselmotoren, wordt de motor belast met een hoog toerental. Indien, om welke reden dan ook, tijdens deze meting schade aan uw motor ontstaat, zijn wij niet aansprakelijk voor deze schade. Dit onderdeel is voor ons een wettelijk opgelegde keuringseis;

-   Alle erkende RDW APK keurmeesters worden gecontroleerd door middel van steekproeven. Dat betekent dat bij de afmelding van een voertuig bij de RDW via internet het kan voorkomen dat er een steekproef op uw auto wordt toegewezen. U bent dan verplicht uw auto te laten staan totdat de steekproefcontroleur van de RDW uw auto nogmaals heeft gekeurd. U moet dan rekening houden met een extra wachttijd van maximaal 1,5 uur.

 

Heeft u nog vragen over de APK keuring? Wij staan u graag te woord!

TOE AAN EEN APK?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Autobedrijf van Orsouw

Daviottenweg 17

5222 BH  's Hertogenbosch

073-820 03 45